Dans 8 tot 12 jaar

8 tot 12 jaar

tweede graad dansatelier

Vanaf 8 jaar begin je met Dansatelier (2.1).  Hierin krijg je de eerste 2 jaren 2 uren klassieke dans per week.  Vanaf 10 jaar (2.3) volg je 1 uur per week klassieke dans aangevuld met 1 uur jazzdans:

-        Klassieke dans: 

In de lessen wordt de basistechniek aangeleerd die noodzakelijk is voor de klassieke dans en die ondersteuning biedt voor elke dansvorm.  Een professionele danser beschikt altijd over een dosis klassieke danstechniek.  Deze techniek vergt een grote vorm van perfectie, souplesse en elegantie waaraan we erg veel aandacht zullen besteden.  Het is een erg mooie vorm van dans, maar ook een erg moeilijke : discipline en inzet zijn nodig om tot een mooi resultaat te komen!  Deze discipline komt ook terug in het uniform en het dragen van een klassieke balletdot tijdens de les.  Al naargelang de leeftijd van de dansers wordt de opbouw van de les aangepast.  Tijdens iedere les komen er oefeningen aan de barre en au milieu voor.  Vaak worden de lessen begeleid door een pianist.

-        Jazz dans:

De lessen jazzdans bevatten een mengeling van verschillende stijlen zoals moderne dans, Afrikaanse dans, hip hop, musical,…. Deze lessen zijn steeds erg dynamisch.  Naast het technische aspect van deze danstechniek is hier ook veel ruimte voor expressie en inleving.  De les bestaat uit een uitgebreide, specifieke opwarming, een verplaatsing en het aanleren van een danscombinatie.  Het gebruik van de verschillende stijlen tijdens deze lessen zorgt voor erg veelzijdige dansers.

 

PODIUM

 

Tweejaarlijks wordt een avondvullende voorstelling gegeven waaraan alle leerlingen deelnemen.

 

STRUCTUUR

 

2.1 (8 jaar*)

2u dansatelier (danslab klassiek)

2.2 (9 jaar*)

2u dansatelier (danslab klassiek)

2.3 (10 jaar*)

2u dansatelier (1u danslab klassiek + 1u danslab jazz)

2.4 (11 jaar*)

2u dansatelier (1u danslab klassiek + 1u danslab jazz)

 *leeftijd op 31 december van het jaar van inschrijven

Opgelet!!!: Nieuwe leerlingen (vanaf 9 jaar en jonger dan 18 jaar) die willen instromen, nemen contact op met de coördinator dans: griet.suykerbuyk@samwdt.be

Voor nieuwe leerlingen wordt een apart, individueel programma samengesteld.  Afhankelijk van de reeds genoten dansopleiding, wordt gekeken waar de leerling kan instappen. Eventueel op leeftijd, indien de technische basis van de klassieke dans voldoende aanwezig is.

Bij leerlingen die willen instromen zonder klassieke danservaring wordt individueel gekeken wat hun mogelijkheden zijn.  Deze specifieke trajecten worden in overleg met de danscoördinator en het dansteam besproken.

Klik hier voor de uurrooster van Dans

 

LOCATIE

 

Aan de Turnhoutse SAMWD kan je dans volgen in twee vestigingsplaatsen :

  • Turnhout : Danszalen in Kunstencampus Turnova
  • Arendonk : Balletzaal gelegen te Molenwiel 39

 

INFO

 

Voor deze cursus organiseren wij proeflessen.  Het is niet noodzakelijk deze te volgen, maar indien u dat wenst, kan u hiervoor een afspraak maken met de coördinator dans : Griet Suykerbuyk : griet.suykerbuyk@samwdt.be.