Algemene links

Artiestenfonds

De website van de bekende artiestenmis in de St.-Carolus Borromeuskerk Antwerpen. 

CeBeDem - Belgisch Documentatiecentrum voor Hedendaagse Muziek

Het doel van CeBeDeM is het stimuleren van de expansie van Belgische hedendaagse muziek, zowel in België als in het buitenland. Om dit doel te bereiken verzamelt CeBeDeM de werken van zijn leden en publiceert ze, reproduceert niet-gepubliceerde partituren voor uitvoering of promotie, voorziet in orkestmateriaal, verzamelt en geeft alle informatie omtrent aangesloten componisten.

Om deze taken te vervullen heeft het Centrum verschillende diensten en departementen ontwikkeld: een bibliotheek met muziekpartituren en opnames, een lees- en luisterzaal, een publicatie- en reproductieafdeling, een verkoop- en verhuurdepartement en een promotiedienst.

Muziekcentrum Vlaanderen

Het Muziekcentrum Vlaanderen is het officieel steunpunt voor de professionele muzieksector in Vlaanderen. Het centrum werd opgericht in het kader van het Muziekdecreet van 1998 van de Vlaamse gemeenschap. Het is een onafhankelijke organisatie, gevestigd in het centrum van Brussel. Het Muziekcentrum Vlaanderen werkt op vier grote terreinen: 

  1. Informatie over en voor de muzieksector
  2. Begeleiding en ondersteuning van de muzieksector
  3. Overleg met en over de muzieksector
  4. Acties & campagnes rond professioneel muziektalent uit Vlaanderen 

Muziekindex

Een Nederlandse site die zich zelf zo voorstelt:

De compleetste wegwijzer in de wereld van de muziek. De muziekindex is een krachtenbundeling van informatie over alles wat met muziek maken, muziekinstrumenten en muzieklessen te maken heeft. Informatief, makkelijk, snel en doeltreffend! Ieder muziekinstrument heeft zijn eigen website. Zo vindt je snel en makkelijk specifieke informatie en tips per instrument.

music4music

Een database waarin u kunt zoeken naar:

  • Uitgegeven èn niet-uitgegeven composities, geschreven na ca. 1900.
  • Uitgegeven èn niet-uitgegeven educatief materiaal op het gebied van muziek.
  • CD's van zowel professionele als niet-professionele musici, koren, orkesten en ensembles.
  • Al het materiaal kan direct on-line worden besteld.

Sabam

De Belgische auteursrechtenvereniging.