Oude muziek

Oude Muziek

 

OP ZOEK NAAR EEN VERLOREN KLANK...

 

Na het voltooien van de Tweede Graad bestaat voor een aantal instrumenten (barokviool, barokcello, blokfluit, klavecimbel, orgel, hobo en zang) de mogelijkheid om voor een opleiding Oude Muziek te kiezen.

 

In deze opleiding staat muziek uit de periode 1600 en 1750 in de kijker. Deze barokmuziek wordt uitgevoerd op kopieën van instrumenten uit die tijd en de partituren zijn vaak kopieën van originele handschriften of drukken. Hoewel we al erg veel weten over hoe deze muziek gespeeld werd zal ze nooit meer klinken zoals ze toen klonk, maar we proberen tenminste... Vind jij het fascinerend te zoeken, te ontdekken of te proberen?

 

Volwassenen kunnen deze richting ook meteen starten in de Tweede Graad. De nadruk ligt op instrumentbeheersing, stijlkennis, interpretatie, samenspel ...

 

In de Tweede Graad bevat de opleiding ook het vak Muziekatelier en in de Derde Graad het vak Muzieklab. Naast de instrumentlessen spelen de leerlingen samen in een ensemble. Leerlingen en leerkrachten tonen hun kunnen regelmatig aan het publiek tijdens optredens gedurende het schooljaar.

 

 

Wie – waar – wanneer vind je op de website