4de graad optie speltheater

Leerlingen die de 3de graad hebben afgerond, stromen door naar de 4de graad. Daar kunnen ze een keuze maken tussen de optie verteltheater en de optie speltheater. In de optie speltheater volgen ze 2u les per week gedurende 3 jaar:

 

Optie speltheater (1u theater + 1u dramalab):

  • Theater: In het vak theater vertrek je vanuit een theatertekst om tot een personage te komen.
    Je leert verschillende acteertechnieken, geeft vorm aan je personage, analyseert de tekst om te begrijpen wat je zegt en waarom, wat jouw motivatie is (als personage), wat jouw verhouding is t.a.v. de andere personages. Je denkt mee na over de scenografie (decor, geluid, kostuums, etc). Elk jaar wordt er naar een voorstelling of toonmoment gewerkt op basis van een tekst. Daar waar bij spellab de focus ligt op improvisatie, korte spelopdrachten, lichaams- en ruimtebewustzijnsoefeningen,... ga je dit in de 4e graad toepassen op je spelen. Je leert om langere tijd je focus te houden en in je rol te blijven.

 

  • Dramalab: Het vak dramalab behandelt auteurs, dichters, theaterstukken, films, lezingen, enz,… waarbij de leerling een bredere inkijk krijgt inzake studiemateriaal en zich een betere voorstelling kan maken van inhoud, opbouw en achtergronden.  Met deze ervaringen kan de leerling ook zelf aan de slag gaan tijdens dit lesuur of tijdens de praktijkvakken.  Tevens worden de leerlingen uitgenodigd om per schooljaar een vijftal vertoningen bij te wonen.

 

STRUCTUUR

4.1

1u theater + 1u dramalab

4.2

1u theater + 1u dramalab

4.3

1u theater + 1u dramalab

 

Klik hier voor het lessenrooster woord

 

LOCATIE

Aan de SAMWD Turnhout kan je de 4de graap optie verteltheater volgen op de Kunstencampus Turnova: Academieplein 17, 2300 Turnhout.

 

INFO

Leerlingen kunnen komen proberen tijdens de lessen in de maand september. 

Wenst u nog meer informatie, stuur dan een mailtje naar de coördinator woord Katrien Vanreusel: katrien.vanreusel@samwdt.be