Woordkunst - Drama 3de graad

 

12 jaar tot 15 jaar

 

Na het volgen van tenminste 1 jaar woordatelier in de 2de graad, stromen de leerlingen verder door naar de 3de graad. Daar volgen ze 2u les gedurende 3 jaar:

-        Spellab 1u : In deze lessen leer je durf tonen, je eigen creativiteit ontdekken en experimenteren met woord, beeld en beweging.  Je zal vanuit allerlei materiaal (foto’s, kunst, tekst, voorwerpen, …) improviseren en samen met andere spelers scènes maken. Je leert jezelf natuurlijk en spontaan uitdrukken en word je bewust van je lichaamstaal, -houding en de ruimte.  Een les spellab is een plek waar je leert samenwerken, waar aandacht is voor plezier in het spel en waar je door middel van verbale en non-verbale expressieoefeningen, groeit als speler.

-        Vertellab 1u : Leert je hoe je verhalen, gedichten en korte monologen eerst analyseert en vervolgens op boeiende en expressieve wijze op een scène weergeeft.  Hier ga je soms zelf aan de slag om je eigen tekst te maken en hier bundel je dit alles in een totaalprogramma dat gepresenteerd zal worden in het woordauditorium.

Nieuwe leerlingen kunnen best contact opnemen met de coördinator woord: Christine Ruttens – christine.ruttens@samwdt.be

  

STRUCTUUR

 

3.1

1u vertellab + 1u spellab

3.2

1u vertellab + 1u spellab

3.3

1u vertellab + 1u spellab

 

Klik hier voor het lessenrooster woord

 

LOCATIE

 

Aan de Turnhoutse SAMWD kan je woordkunst-drama 3de graad volgen in Turnhout: 

Kunstencampus Turnova

 

Meer info bij coördinator woord : Christine Ruttens – christine.ruttens@samwdt.be