4de graad optie verteltheater

Leerlingen die de 3de graad hebben afgerond, stromen door naar de 4de graad. Daar kunnen ze een keuze maken tussen de optie verteltheater en de optie speltheater. In de optie verteltheater volgen ze 2u les per week gedurende 3 jaar:

 

Optie verteltheater (1u verteltheater/stemregie + 1u dramalab):

  • Verteltheater/stemregie:

    Tijdens de lessen verteltheater/stemregie leer je met overtuiging vertellen voor een publiek. 

    In deze cursus bestudeer je verschillende genres van teksten en ga je er creatief mee aan de slag. Zowel poëzie, romanfragmenten, cabaretteksten, dialogen als verhalen komen hier aan bod. Ook werk je soms met eigen materiaal en leer je verhalen verzinnen.

    Je bepaalt mee de thema’s en de tekstkeuzes. Via oefeningen train je je expressiemogelijkheden als verteller. Zowel qua mimiek als stem. Je leert er het podium te beheersen. Op het einde van het jaar breng je een uitgewerkt programma, opgebouwd rond een bepaald thema. Dit maak je dan solo of in groep.

  • Dramalab: 

    Het vak dramalab behandelt auteurs, dichters, theaterstukken, films, lezingen, enz,… waarbij de leerling een bredere inkijk krijgt inzake studiemateriaal en zich een betere voorstelling kan maken van inhoud, opbouw en achtergronden.  Met deze ervaringen kan de leerling ook zelf aan de slag gaan tijdens dit lesuur of tijdens de praktijkvakken.  Tevens worden de leerlingen uitgenodigd om per schooljaar een vijftal vertoningen bij te wonen.

 

STRUCTUUR

4.1

1u verteltheater/stemregie + 1u dramalab

4.2

1u verteltheater/stemregie + 1u dramalab

4.3

1u verteltheater/stemregie + 1u dramalab

 

Klik hier voor het lessenrooster woord

 

LOCATIE

Aan de SAMWD Turnhout kan je de 4de graad optie verteltheater volgen op de Kunstencampus Turnova: Academieplein 17, 2300 Turnhout.

 

INFO

Leerlingen kunnen komen proberen tijdens de lessen in de maand september. 

Wenst u nog meer informatie, stuur dan een mailtje naar de coördinator woord Katrien Vanreusel: katrien.vanreusel@samwdt.be