Accordeon

 

De accordeon ziet er misschien een beetje gek uit met al die knopjes en een blaasbalg in het midden, maar het is een wondermooi instrument. Door de blaasbalg van links naar rechts te bewegen, stroomt er lucht in en uit de accordeon en horen we de mooiste klanken.  Met de melodieknoppen aan de rechterkant en de knoppen voor de begeleiding aan de linkerkant, kan je al snel toffe liedjes spelen. Men zegt wel eens dat je met een accordeon een heel orkest op je schoot hebt en dat klopt helemaal. Van klassieke muziek tot popliedjes, van rustig tot muziek met veel ambiance, werkelijk alle muziekstijlen zijn mogelijk. Zowel solo als in groep is de accordeon erg geliefd.
Een accordeon is daarnaast een praktisch instrument. Het is draagbaar en makkelijk te vervoeren in een handige koffer of rugzak. Zo kan je accordeon spelen voor familie en vrienden, in de klas, thuis en zelfs in de tuin.
Kortom, de accordeon is echt de moeite waard om te ontdekken!

 

Wil je accordeon spelen? Druk hieronder op je leeftijd en ontdek het lessenpakket dat je kan volgen op onze academie:

 

 

LOCATIE

De lessen accordeon gaan door op de Kunstencampus Turnova: Academieplein 17, 2300 Turnhout.

 

INSTRUMENT HUREN

Je kan bij ons een accordeon huren tijdens de jaren van de eerste en tweede graad. Het huren van een instrument kost €50 per jaar.

Voor meer info i.v.m. het verhuur van instrumenten: ivy.kerremans@samwdt.be 

 

INFO

Leerlingen kunnen komen proberen tijdens de lessen in de maand september. 

Wenst u nog meer informatie, stuur dan een mailtje naar elien.huysmans@samwdt.be