Bariton

De bariton heeft een helder geluid en heeft een klankbeker die omhoog gericht is. Het instrument behoort tot de saxhoorns – uitvindingen van de beroemde Adolphe Sax - die vaak in fanfares en brassbands gebruikt worden.

Een koperblaasinstrument leidt je naar muziek uit allerlei tijden en stijlen. Vanaf de derde graad kan je er ook mee terecht in de richting jazz-pop-rock.

Wil je een bariton bespelen dan adem je best eerst eens diep in…  Je bespeelt het instrument namelijk door lucht te blazen door het mondstuk. Lipspanning, ventielen, uitschuifbare buis of demper, dat is het jargon van de koperblazer.

 

Wil je bariton leren spelen? Druk hieronder op je leeftijd en ontdek het lessenpakket dat je kan volgen op onze academie:

 

LOCATIE

De lessen bariton gaan door in Turnhout: Academieplein 17, 2300 Turnhout. Heel uitzonderlijk worden er leerlingen geplaatst in Arendonk, Beerse, Retie, Vlimmeren en Vosselaar.

 

INSTRUMENT HUREN

Je kan bij ons een bariton huren tijdens het volgen van de tweede graad. Het huren van een instrument kost €50 per schooljaar.

Voor meer info i.v.m. het verhuur van instrumenten: ivy.kerremans@samwdt.be 

 

INFO

Leerlingen kunnen komen proberen tijdens de lessen in de maand september. 

Wenst u nog meer informatie, stuur dan een mailtje naar johan.mertens@samwdt.be