Bastuba

De bastuba is een imposant instrument met een vriendelijke ronde klank dat erg lage tonen kan voortbrengen. De lucht die je in het instrument blaast moet meer dan 5 meter afleggen voor ze de klankbeker als klank weer verlaat. Het instrument weegt ook zo’n 9 kilogram en is dus een indrukwekkende verschijning. Kinderen die bastuba willen leren spelen nemen een aanloop naar de bastuba door eerst euphonium of bariton te leren spelen en later over te schakelen naar de grote bas.

 

Een koperblaasinstrument leidt je naar muziek uit allerlei tijden en stijlen. Vanaf de derde graad kan je er ook mee terecht in de richting jazz-pop-rock.

Wil je bastuba bespelen dan adem je best eerst eens diep in…  Je bespeelt het instrument namelijk door lucht te blazen door het mondstuk. Lipspanning, ventielen, uitschuifbare buis of demper, dat is het jargon van de koperblazer.

 

Wil je bastuba leren spelen? Druk hieronder op je leeftijd en ontdek het lessenpakket dat je kan volgen op onze academie:

 

LOCATIE

De bastuba kan je volgen in Turnhout: Academieplein 17, 2300 Turnhout. Uitzonderlijk worden er leerlingen geplaatst in Arendonk, Beerse, Retie, Vlimmeren en Vosselaar.

 

INSTRUMENT HUREN

Je kan bij ons een bastuba huren tijdens de jaren van de tweede graad. Het huren van een instrument kost €50 per schooljaar.

Voor meer info i.v.m. het verhuur van instrumenten: ivy.kerremans@samwdt.be 

 

INFO

Leerlingen kunnen komen proberen tijdens de lessen in de maand september. 

Wenst u nog meer informatie, stuur dan een mailtje naar johan.mertens@samwdt.be