Blokfluit (oude muziek)

 

 

De blokfluit is een houten fluit met 8 vingergaten en ziet er heel eenvoudig uit. Maar het is toch een heel cool en veelzijdig instrument! Blokfluiten bestaan in verschillende maten die allemaal anders klinken: van héél klein (16 cm) en héél hoog klinkend tot héél groot (3 m) en héél laag klinkend. Hoe groter hoe lager. In de lessen leer je ze allemaal bespelen.

Blokfluit (oude muziek) kan gevolgd worden na het afronden van de 2de graad of voor nieuwe leerlingen vanaf 12 jaar. In deze opleiding leer je meer historisch geïnformeerd musiceren: dat betekent dat er meer aandacht gaat naar interpretatie, stijlbewustzijn, versieringen en er een focus ontstaat op de muziek uit de middeleeuwen, renaissance, barok of oude volksmuziek. Je wordt dan ook regelmatig begeleid door een klavecimbelspeler of je speelt samen met andere musici uit de richting oude muziek zoals violisten, cellisten of zangers.

Wil je graag blokfluit (oude muziek) spelen? Druk hieronder op je leeftijd en ontdek het lessenpakket dat je kan volgen op onze academie:

 

LOCATIE

De lessen blokfluit (oude muziek) gaan door op de Kunstencampus Turnova: Academieplein 17, 2300 Turnhout.

 

INFO

Leerlingen kunnen komen proberen tijdens de lessen in de maand september. 

Wenst u nog meer informatie, stuur dan een mailtje naar barbara.belza@samwdt.be