Eufonium

 

 

Een eufonium is een koperen blaasinstrument.  De toon is te vergelijken met een baritonzanger. De naam eufonium komt oorspronkelijk van het Griekse woord euphonos, wat betekent ‘mooi klinkend’.

Trompet, cornet, bugel, hoorn, bariton, trombone, eufonium of bastuba behoren tot de koperblazersfamilie. Deze instrumenten komen solistisch, maar vooral ook in groep – fanfare, brassband, combo – uitstekend tot hun recht. Een koperblaasinstrument leidt je naar muziek uit allerlei tijden en stijlen. Vanaf de derde graad kan je er ook mee terecht in de richting jazz-pop-rock.

Wil je één van deze instrumenten bespelen dan adem je best eerst eens diep in…  Lipspanning, ventielen, uitschuifbare buis of demper, dat is het jargon van de koperblazer.

Wil je eufonium leren spelen? Druk hieronder op je leeftijd en ontdek het lessenpakket dat je kan volgen op onze academie:

 

LOCATIE

De lessen eufonium gaan door in Turnhout: Academieplein 17, 2300 Turnhout. Heel uitzonderlijk worden er leerlingen geplaatst in Arendonk, Beerse, Retie, Vlimmeren en Vosselaar:

 

INSTRUMENT HUREN

Je kan bij ons een eufonium huren tijdens het volgen van de tweede graad. Het huren van een instrument kost €50 per jaar.

Voor meer info i.v.m. het verhuur van instrumenten: ivy.kerremans@samwdt.be 

 

INFO

Leerlingen kunnen komen proberen tijdens de lessen in de maand september. 

Wenst u nog meer informatie, stuur dan een mailtje naar johan.mertens@samwdt.be