Trombone

 

De trombone is een koperen blaasinstrument en hoort bij de familie van het scherpe koper. De buis van de trombone is vergeleken met de trompet langer, het mondstuk is groter en de beker is wijder. De verschillende tonen ontstaan door het in- en uitschuiven van de buis (schuiftrombone). Men heeft 7 standen op de trombone, dus 7 posities. Het glijden van de ene naar de andere toon heet glissando. Het geluid wordt geproduceerd door het vibreren van de lippen tegen het mondstuk aan. 

Trompet, cornet, bugel, hoorn, bariton, trombone, euphonium of bastuba behoren tot de koperblazersfamilie.  Deze instrumenten komen solistisch, maar vooral ook in groep – fanfare, brassband, combo – uitstekend tot hun recht.  Een koperblaasinstrument leidt je naar muziek uit allerlei tijden en stijlen.

Wil je de trombone bespelen dan adem je best eerst eens diep in…  Lipspanning, ventielen, uitschuifbare buis of demper, dat is het jargon van de koperblazer.

Wil je trombone leren spelen? Druk hieronder op je leeftijd en ontdek het lessenpakket dat je kan volgen op onze academie:

 

INSTRUMENT HUREN

Je kan bij ons een trombone huren tijdens het volgen van de tweede graad. Het huren van een instrument kost €50 per jaar.

Voor meer info i.v.m. het verhuur van instrumenten: ivy.kerremans@samwdt.be 

 

LOCATIE

De lessen trombone gaan door op de Kunstencampus Turnova: Academieplein 17, 2300 Turnhout.

 

INFO

Leerlingen kunnen komen proberen tijdens de lessen in de maand september. 

Wenst u nog meer informatie, stuur dan een mailtje naar johan.mertens@samwdt.be