Zang

Zingen is een heerlijke manier om je creativiteit te ontdekken, of je nu solist of koorzanger wilt worden. Je leert niet alleen je stem goed te gebruiken, maar je leert jezelf ook muzikaal uit te drukken. Zingen is een heerlijke ontspanning en uitlaatklep. Het is zelfs bewezen dat zingen gelukkig maakt! 

In de les klassieke zang leer je hoe je op een dragende manier je stem kan laten klinken door je eigen resonantieruimtes te gebruiken, dus zonder microfoon.

Je zingt liederen en aria’s  uit de geschiedenis van de klassieke muziek (van barok tot en met hedendaagse klassieke muziek) en in verschillende talen (Italiaans, Duits, Frans, Engels enz.)

Bij klassieke zang zoek je naar een efficiënte samenwerking van houding, ademhaling, uitspraak, zodat je een volumineuze klank krijgt die over de hele wijdte van je bereik gelijkmatig mooi klinkt, waarbij de tekstverstaanbaarheid niet wordt vergeten.

Je komt in aanraking met de mooiste pöezie en toneelstukken, van Shakespeare tot Metastasio en da Ponte, en leert teksten op een verstaanbare manier vanuit de inhoud te interpreteren.

Vanaf 12 jaar ben je welkom in de zangklas, ben je nog wat jonger en wil je toch al graag starten, dan kan je een kleine auditie doen. De zanglerares bekijkt dan of je stem al rijp genoeg is om ermee aan de slag te gaan.

Wil je graag zingen? Druk hieronder op je leeftijd en ontdek het lessenpakket dat je kan volgen op onze academie:

 

 

LOCATIE

De zanglessen gaan door op de Kunstencampus Turnova: Academieplein 17, 2300 Turnhout.

 

INFO

Leerlingen kunnen komen proberen tijdens de lessen in de maand september. 

Wenst u nog meer informatie, stuur dan een mailtje naar katelijne.vanlaethem@samwdt.be of ellen.vanherck@samwdt.be